Shrnutí VH

12.06.2024 11:04

V něděli proběhla za velké účasti delegátů i hostů VH SK Jedovnice. Témat byla spousta, diskuze byla dlouhá. Dohodli jsme se na zeštíhlení výboru na tři členy a zároveň zvolili nové členy, protože tato VH byla po čtyřech letech opět volební. Novým předsedou klubu bude Aleš Dědeček, sekretář nadále Lukáš Kunc a třetím členem bude také pokračující Viktor Pernica. Luboš Gryc skončil jako člen výboru, ale dále se bude skvěle starat o kvalitu trávníku. Honza Borek opustil také výbor a nadále bude pokračovat jako trenér. Lukáš Králík slíbil další pomoc novému předsedovi, především s administrativou, ale určitě se s ním nadále potkáte v prodejním okýnku a možná ho zahlédnete i s křoviňákem na hřišti.. Všichni společně budeme pokračovat třeba při Běhu za jedovnickým kaprem.. Všem minulým členům moc děkujeme za jejich práci ve výboru!! Velké díky patří hlavně Lukáši Králíkovi, který na pozici předsedy vedl klub deset roků a posunul ho o velký kus vpřed. Pro upřesnění ještě doplňuji, že Lukáš Králík, Honza Borek i Lukáš Kunc nadále působí ve výboru FSA Kras.

Nejožahavějším tématem na VH ale bylo přesunutí mužů pod hlavičku FSA Kras. Pro vás se ale mnoho nemění - stejní hráči budou hrát ve stejných dresech na stejném hřišti. TJ Rakovec Kotvrdovice udělal to stejné a bude hrát s novým názvem FSA Kras "B". Od této změny si slibujeme hlavně možnost zapojení dorostenců do "áčka". Momentálně jsme je totiž využívat nemohli, a tak při absenci stálých hráčů jsme museli povolat kluky, kteří už dávno nehrají a netrénují (díky jim!). Máme v FSA Kras dorost v okresní i krajské soutěži a byla velká škoda, že je nemůžeme zapojit do zápasů mužů. Víme, že je to velký zásah do klubu (pro fanoušky i hráče) a dlouho jsme se tomuto rozhodnutí bránili. Když jsme ale viděli jak dobře to funguje v kategoriích mládeže, tak jsme se odhodlali i u mužů. Na VH v Kotvrdovicích i v Jedovnicích jsme se dohodli, že za rok si změnu vyhodnotíme a pokud bychom naznali, že to nefunguje, že to je problém nebo že už to není potřeba, tak se vrátime zase k našim původním názvům. Hlavním našim cílem je ale udržení mužského fotbalu a také mu zajistit odpovídající kvalitu. Jinou cestu jsme nenašli, ale věříme že je to ta správná. Snad naše rozhodnutí pochopíte a my se budeme tešit až se společně potkáme na prvním zápase sezóny 2024/2025.

Ještě pár podrobností ke stávajícím pracem na hřišti. Firma Apleg už demontovala oplocení za brankami a podél Redy a pomalu je bude nahrazovat novým, kvalitnějším. Zároveň byly vyměněny jedny schody na tribunu a na hřiště, pro lepší přístup hráčů i fanoušků a druhé budou následovat. Za pomoci arboristy byly ořezány lípy za brankou "na lékárnu" a čekáme na odbornou firmu, která provede úpravu a zapískování hřiště. Vše probíhá za pomoci a spolupráce s Městysem Jedovnice - děkujeme a vážíme si jejich podpory.